Italiensk Spinone

Italiensk Spinone er en tolerant og vennlig hund med utpreget jaktlyst. Den har kraftig benstamme og et langt hode med bredt neseparti. 

Mankehøyde for hanner er 60-70 cm. Mankehøyde for tisper er 58-65 cm. 

Den kommer i fargene hvit, hvit/orange, hvit/brun eller brunskimmel. 

Les mer her

Med en gjennomsnittlig levealder på 12-14 år, regnes spinonen som en sunn hunderase. Det er allikevel visse ting du må være oppmerksom på.

De lange ørene må holdes rene for å unngå soppinfeksjon. Det finnes forekomst av CCA.

 Som i alle store raser finner du tilfeller av hoftedysplasi og albuedysplasi.

Les mer her

Spinonen er strihåret og lettstelt, selv om det er ganske stor variasjon på pelstypen innenfor rasen. Den tette 4-6 cm pelsen har ikke underull.

Man bør gre gjennom pelsen ca en gang hver uke. Den skal kun bades ved behov.

Pelsen holdes ved like om den trimmes (dvs. nappes, beskjæres og klippes) to til fire ganger i året.

Les mer her

JAKT

Spinonen er en ypperlig jakthund, men et roligere og mer familievennlig alternativ til andre typer fulglehunder.
Denne italieneren går gjerne 80-100 meter ut i søket, hvor den jobber nøye og systematisk i et roligere tempo. Der de andre rasene løper forbi, finner spinonen fugl. For de fleste hobbyjegere er dette en egenskap å verdsette.

Spinonen er først og fremst en stående fuglehund, men kan ofte være allsidig. Den apporterer instinktivt, og kan i noen situasjoner støte fuglen mot jegeren på eget initiativ. Den kan også finne på å rapportere, altså gå ut av stand for å hente jegeren, allerede i ung alder. 

Klikk på bildet for å se full størrelse.

Det er viktig at man vet at spinonen er en myk hunderase, som krevere en mild innlæring. Harde treningsmetoder kan fort ødelegge den. Italiensk spinone er også en stor hund som trenger god tid før den er utvokst – både fysisk og mentalt. Gi hunden den tiden den trenger, og du får en jaktkamerat for livet!

Som med alle typer fuglehunder, er det ikke sikkert at du får en som har lyst til å jakte. Som jeger vil vi at du skal tenke nøye gjennom hva du gjør dersom du ikke får den jakthunden du ønsker deg.

NYTTIGE LENKER OG ARTIKLER

Raseklubben i Storbritania har mye informasjon om Spinonen:
http://www.italianspinone.co.uk/

Tilbake til toppen