Kennel

Ludo kom til Norge fra Tyskland i 2011. Bea er norsk fra Kennel Skogsgrenda. Disse er foreldre til vårt første valpekull. 

Gamlebyen er medeier i to- og har en valp på fôr fra dette kullet.

Les mer her

I september 2020 ble Gamlebyens første jenteband født. Det kom fire nydelige brunetter!

Vi håper på flere valpekull i fremtiden.

Les mer her

Det er planlagt valpekull i 2021:

BEA
(Skogsgrendas Zasha)
+
ELMO
(Stannamore Baldasarre Bob)

Les mer her

KENNEL GAMLEBYEN

…et lite hjemmeoppdrett av italiensk spinone. Med kjærlighet og respekt for rasen er målet sunne, trygge og rasetypiske valper med et jaktinstinkt som passer inn i familien. Vi ønsker den rette eieren til hver enkelt valp, som selvfølgelig vil få oppfølging gjennom hele livet.

Les mer her

FORVENTNING TIL VALPEKJØPER

Som valpekjøper har du satt deg godt inn i rasen, og er forberedt på ansvaret det er å ha hund. Vi søker aktive eiere, som vil utfordre hunden mentalt og fysisk i hverdagen. Spinonen trenger først og fremst masse kjærlighet!

Dette er en stående fuglehund, og jegere som oppfyller kriteriene ovenfor vil alltid bli prioritert.

VALPETIDEN

Det er mange hensyn å ta i valpetiden. Dette er en rase som vokser fort i størrelse, men som bruker tid på å bli ferdig. For å gi spinonen et godt utgangspunkt er det viktig med valpefôr som har riktig næringsinnhold, for eksempel av merket Royal Canin eller Eukanuba – som vi bruker i vårt oppdrett. Mål opp maten så den ikke får for mye. En valp har ikke godt av å vokse for fort, eller av å bli overvektig.

La skjelettet utvikle seg ferdig før man tar med hunden på krevende turer. Dette kan være vanskelig å følge når man har en aktiv valp i hus, men er viktig da det tar lang tid før leddene vokser sammen. En grei regel er at man kan legge til 5 minutter på turen pr måned i valpes utvikling. Dvs: En valp som er 2 måneder kan være ute på tur i 10 min. Når den er 6 måneder har den bygget seg opp til 30 minutters tur. Ved ett år er den vant med turer opp til 60 minutter. Man regner at spinonens skjelett er ferdig utviklet ved 18 måneder.

Tilbake til toppen